Споделени отзиви след Втора международна Теле‘Драма конференция

Ще започна с това, че за мен втората международна Теле’Драма конференция се отличаваше от предходната с това, че тази година имаше трима българи в екипa, който организираше конференцията – освен мен, това бяха Александрина Милчева и Виолета Азис.
Имаше осигурен симултантен превод на български, без да се пречи на основния процес на всички пленарни сесии, което позволи на всички български участници да се докоснат до знанията и уменията в терапията на световно признати и изтъкнати учени и терапевти, при това в реално време.
Освен това, от нашата първа група с д-р Симонс, имаше презентатори на три конференсни паралелни уъркшопа – на Александрина Милчева – върху работа със самочувствието, на Славена Попова и Ваня Иванова – за връзката между тялото и психиката, на Калина Тошева, Ирина Вандова и Виолета Азис – за тепапевтичното използване на архетипните образи в приказките.
На всики екипи бяха предложени и осъществени една обща интервизия и необходимата им супервизия, която се полага като част от участието на целият екип, формиран от първата обучителна група на д-р Даниела Симонс в България.
Освен цялостното ми удоволствие да се почувствам приета и оценена като специалист в психодрамата онлайн, тази година се добави и усещането за сплотеност, екип и повече от отлично свършена работа от всички български участници.
По-надолу бих искала да поместя впечатления на някои от останалите презентатори от нашия екип:

Славена Попова споделя какво е получила на своя имейл след конференцията:

Ichiro Okajima <okajima16@gmail.com>

Dear Slavena,

Sorry for sending late!!
One is a presentation file.
The other is a scenario of Treasure’s Message Online.
And I was glad that I took part in your workshop.
I felt my personal growth through your session.
I hope you and your son is in good health.

Sincelery
Okkady
————————————————————————————

Скъпа Славена,
 
Извинете за късното изпращане !!
Единият е презентационен файл.
Другият е сценарий на Treasure’s Message Online.
И се зарадвах, че участвах във Вашата уъркшоп.
Усетих моя личен растеж чрез Вашата сесия.
Надявам се Вие и синът Ви да сте в добро здраве.
Искрено
Оккади


***
Gudrun Koch <koch@gudrun-koch.de>
Thank you for your wonderful workshop and the way you were dealing with not coming participants and language issues.

Благодаря Ви за прекрасният Ви уъркшоп и начинът, по който се справихте с неявяването на участници и езиковите проблеми. 

————————————————————————————————–

Отзив от Ваня Иванова:

И моята реакция след конференцията:
Беше вълнуващо предизвикателство! Освен на Даниела Симонс и на Даниела Тахирова, за това, че ни въвлякоха в тази изключително вдъхновяваща конференция, благодаря на моя партньор Ваня за топлата и спокойна работа, на техническия ни сътрудник и домакин на срещата Гудрун от Германия – прекрасна, деликатна, професионална и също много, много топла и внимателна. Благодаря и на Здравко Тахиров за добрия превод и смелостта да се впусне в предизвикателството.
Участието ми в конференцията по Теле’драма ми донесе едно различно усещане за общност. Почувствах се приета и спокойна с хората , които имах честта да срещна там. Топлота, помощ, приемственост, уважаване на границите бяха нещата, които бяха основни в това международно събитие. Всичко това поднесено с голяма доза професионализъм и свободна обмяна на опит между 52 държави. Толкова много хора, толкова много различия, толкова много ресурс и нито един момент , в който да не се чувствам като част от цялото. Благодарна съм на Даниела Симънс за професионализма и поканата, на Даниела Тахирова за подкрепата, на екипа на Теле’драма за труда, на колежката ми Славена Попова за екипната работа, на  Здравко Тахиров за чудесния превод и на себе си, че се осмелих и си позволих да бъда част от нещо толкова мащабно! Чувството беше уникално, а опита и обмена незаменими!

——————————————————————————————————

Впечатленията на Александрина Милчева:

Имах удоволствието да участвам във Втората конференция по Теле‘Драма, която се състоя между 9-ти и 12-ти Септември. Присъствах като част от екипа и имах покана от Д-р Даниела Симонс да представя мой уъркшоп на тема: Пътуване на самочувствието във времето. Успях да демонстрирам и покажа техники, които съм разработила в терапевтичната си практика и прилагам и в работата си онлайн. Конференцията предостави възможност на всички специалисти по света да се свържат и обменят опит и знания. Преживяването ми бе свързано с отваряне на врата към света на Психодрамата. Имахме възможност да се докоснем до специалисти работили с д-р Морено, които споделяха случки с него. Имаше върховна Гала вечер, в която чрез песни и танци преживяхме истински празник. Езиковите бариери и технически предизвикателства до края вече бяха минало. Теле’Драма предостави пространство, в което показа че Психодрамата онлайн е възможна и провокира вдъхновение, креативност и увереност, които да използваме смело напред в работата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.